вторник, 16 август 2016 г.

децата

3 / Социални ефекти
Броят на бебетата следствие изнасилванията, родени и известни като "руски деца", е неизвестен. Въпреки това, повечето изнасилвания не водят до бременност. Абортите са предпочитаният избор на жертвите на изнасилване, и много от тях са починали в резултат на вътрешни наранявания, нелекувани полово предавани болести, поради липса на лекарства, лошо извършени аборти, и самоубийства, особено за травматизирани жертви, които са били изнасилени много пъти. В допълнение, много от
децата са починали в следвоенна Германия в резултат на глад, недостиг на доставки, и болести като тиф и дифтерия ( typhus and diphtheria ). Детската смъртност в Берлин достига до 90 на сто.
Що се отнася до социалните последици от това сексуално насилие Norman Naimark отбелязва:
Социалната психология на жените и мъжете в руската окупационна зона бе белязана от престъплението изнасилване от първите дни на окупация.
Ханелоре Кол ( Hannelore Kohl ), съпругата на бившия германски канцлер Хелмут Кол ( Helmut Kohl ), 
беше групово изнасилена на 12 години от руската пияна въшлива измет
през Май 1945, според нейната биография. В резултат на това, е претърпяла сериозни наранявания на гърба, след като била изхвърлена от прозореца на първия етаж. Тя е страдала от дълги и сериозни заболявания, които експерти мислят , че са следствие на травма от детството.
Ханелоре се самоубива през 2001 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар